Elefanter (10jan)

Smedendahl

updated: 2014-01-28

20140110 - Elefantridning på Koh Chang

Elefanter på Koh Chang

 

Vad skall man göra på en ö som Koh Chang? Chang betyder ju elefant så en titt på elefanterna känns helt rimligt. Namnet på ön kommer inte från att det finns elefanter på ön utan dess utseende, med lite fantasi så ser ön ut som ett elefanthuvud.

 

Anna bokade elefantridningen och nästa dag satt hela vårt glada gäng i en minibuss. Barnen var på bra humör och det mystes i baksätet. Resan var kort på ca 20minuter.

 

Fyra elefanter behövdes. Oskar , Sara och julia på en, Anna, Andreas Alma och William på en annan, Erik, Inez och Ola på en samt Ole, Veslemöy och Hanna på en elefant. Det går inte riktigt att skilja åt William och Alma, de ska göra allt tillsammans och likadant.

 

 

 

1timmes elefantridning var tillräckligt. Det fanns 2 timmars turer, lite längre och jag mer tid i vattnet. Det är trots allt varmt och de små barnen orkar inte hur mycket som helst. Elefanterna går med sakta mak och guiden småsparkar på öronen hela tiden. De vill äta av allt med får inte.

 

Miljön är djungelaktig och det är mysigt att sitta på en elefant. Julia känner på elefantens hårda sträva hud, ser lite finurlig ut. Säger att det är roligt att åka elefant. William tyckte det kändes skönt att klappa elefanterna.

När vi kom fram till floden blev det en liten badtur ner i vattnet med elefanterna. De är väldresserade och sprutar inte vatten på oss turister. Guiden frågade Julia om hon ville sitta på elefantens huvud, hon vågade inte först men när vi närmade oss där vi började så ville hon. Efter lefantridningen får man äran att köpa fina fruktkorgar med anananas och banner till elefanterna. Vi matade dem och barnen fick klappa elefanterna. Som tur var fick även vi några frukttallrikar.

 

Summan av kardemumman är att det var en mycket trevlig tur, och ett bra avbrott från sol och bad !