Resan till Koh Chang (04jan)

Smedendahl

updated: 2014-01-28

20140104 - Resan till Koh Chang

 

 

Stranden på Koh Chang

 

Första två veckorna är planerade med familjen Smedendahl. Saras syster Anna med familj, Saras bror Erik och Saras bror Ole från Norge, vi är 13 personer inkl alla barn. Ett härligt gäng som skall in i samma flygplan 10h till Bangkok och sedan vidare till Koh Chang.

 

Laddade med pyssel, böcker, ipads, iphones och ett glatt humör så tar vi planet först från Göteborg till Helsingfors. Där möter vi upp Ole, Veslemöy, Ola och Hanna. Vi har lyckats få 13 platser ihop på planet från Helsingfors till Bangkok. Det är Finnair som får äran att ta oss hela denna väg till Asien. Flygresan går faktiskt oväntat bra. Barnen busar, läser, pysslar, kollar film, klättrar på säten men humöret är uppe på topp. Jag har nu inte frågat vad de andra resenärerna i flygplanet tycker om vårt glada gäng med 6 små livliga barn. Men det är upp till dem att gnälla på oss, men det var det ingen som gjorde.

 

Emellertid lite gnäll från barnen (och Oskar) när det skulle sovas, vilket medför att det sovs helt enkelt inte många timmar på planet. Anländer till Bangkok kl 07:30 lokal tid. Möts av en varm luftbarriär innan man går in i för att hämta sitt bagage. Allt flyter på toppen.

Nästa fas i resan är att ta sig till Koh Chang, och nu blir det lite trubbel. Vi har inte bokat någon skjuts till Koh Chang. Det tar ca 4-5h med bil eller buss. Enligt ”alla” (websidor, tips från andra som varit i Thailand, magkänslan, etc etc) så är det ”bara att gå ner en trappa och ta en buss, minibuss eller taxi, inga problem”, vi förbisåg bara en liten detalj att vi är 13 personer som inte har sovit många minuter senaste 24timmarna. Vi försöker först boka en stor buss, och sedan en minivan. Men det är lite strul med pris och antal platser. Vi försöker då boka två taxibilar, men inser att vi inte får plats med allt bagage, tillbaka och försöker oss på den där minibussen igen. Då ska den helt plötsligt plocka upp andra resenärer (vi är ju redan 13 personer så varför inte pressa in några till).

 

Tillbaka till taxibilarna och säger att vi vill ha tre stora bilar med säkerhetsbälten. Inga problem säger damen, men det saknas säkerhetsbälten i Anna och Andreas bil. Byter taxibil igen, lastar om bagage och NU är vi på väg.

Rekommenderar att om ni är ett större sällskap så förboka en VIP transport…

Taxiresan flyter på bra, barnen sover som små söta lamm mestadels. Taxin kör oss hela vägen fram till hotellet Kacha Resort and Spa på Koh Chang. 4500baht (inkl färja till Koh Chang) per taxi, väl värt pengarna !